The smart Trick of VDS Neden gereklidir? That No One is Discussing
The smart Trick of VDS Neden gereklidir? That No One is Discussing
Blog Article
Sanal Sunucu Türleri İster şirket içinde ister bulut ortamında olsun, sanal sunucular işletmelerin donanım kaynaklarını daha verimli kullanmasına olanak tanıdığından “Sanal Sunucu Nedir?
Hem maliyet açısından uygun hem de ihtiyacınız olan sistemin özelliklerini karşılamaya yetecek kadar değer sunuyor.
Sanal sunucularınızı tam potansiyeliyle kullanmanın sayısız yolu vardır. Örneğin içerisinde oyun sunucuları, Internet sunucuları veya mail sunucuları gibi çeşitli sunucular kurabilirsiniz. Ek olarak, diğer kullanıcılara karşı anonim kalırken sunucunuz ve dolayısıyla tüm kaynakları üzerinde tam yönetici haklarına sahip, paylaşılan barındırma tekliflerinden daha fazla bağımsızlık gerektirebilecek diğer projeleri de barındırabilirsiniz.
Ayrıca, fiziksel bir sunucu bozulduğunda, tüm hizmetler durma noktasına gelebilirken, sanal sunucular daha hızlı bir şekilde başka bir fiziksel sunucu üzerine taşınabilir ve hizmet kesintisi minimuma indirilebilir.
Bir üst pakete mi geçmeliyim ya da büyük trafik ve disk kullanım alanlarında ne gibi hizmetler satın almalıyım gibi soruları pek çokları gibi siz de kendinize soruyor olabilirsiniz.
Tamamında SSD Disk kullanılan sanal sunucular, arttırılabilir kaynaklar ile yüksek performans ile kullanım.
VPS içerisinde tanımlanmış bir Internet sitesi kendi disk alanı ve kendi RAM alanına sahiptir, fakat CPU kullanımı hostingdeki gibi ortak kullanımlıdır.
Tamamı %one hundred SSD disklerden oluşan mimari, genişleyebilen kaynaklar ve sanallaştırma teknolojisi ile yüksek performans sunar. Tam Sunucu Yedekliliği
CPU ve RAM gibi kaynaklar VDS sunucuları arasında paylaşılmaz. Her kullanıcının kendi kaynağı vardır. Bu nedenle, diğer kullanıcıların World-wide-web siteleri birbirlerinin performansını etkilemez.
Bir Net sitesi veya Website uygulaması oluştururken müşterilerin genellikle bir veritabanı oluşturması, bir Net sunucusu yapılandırması ve kendi kodlarını eklemesi gerekir. Fiziksel sunucu donanımının yönetimi karmaşık ve pahalı olabilir. Bu sorunu çözmek için barındırma sağlayıcıları temel donanımı yönetir ve kullanıcıların bu kaynakları kullanmasına olanak sağlar. VPS barındırmada, her kullanıcı kendi uygulamasını veya Website sitesini dağıtmak ve yapılandırmak için hazır olarak kullanabileceği tahsis edilmiş kaynaklara sahip bir sanal makine alır.
2. Bir fiziksel sunucu birden fazla sanal makineyi barındırabildiği için yerden tasarruf sağlar
Fiziksel sunucuları bölümlere ayırdıktan sonra sanal sunucuların içerisine dilediğiniz işletim sistemini kurabilir, bilgisayarınızdan uzak bağlantı yoluyla dilediğiniz zaman sunucuya bağlanabilir ve dilediğiniz zaman pasif hale getirebilirsiniz.
Bildiğiniz ve gündelik hayatta genelde sunucular üzerinde kullandığımız ve aynı zamanda desktop diye tabir edilen normal kullanıcı bilgisayarlarında kullanılan işletim sistemleri üzerine Sanallaştırma yazılımları yüklenip aynı makine ve çalışan işletim sistemi içerisinde ikinci veya daha fazla sistemi üzerine farklı işletim sistemleri de kurarak çalıştırmamız mümkündür. Örneğin sizing ait bir notebook bilgisayar üzerinde çalışmakta olan Windows XP işletim sistemi üzerine bir sanallaştırma yazılımı yükleyip bunun içinde deneme amaçlı yazılımlarınızı çalıştırmak için bir ikinci Home windows işletim sistemli makine ve eğitim amaçlı bir de Linux işletim sistemli makine oluşturabilirsiniz.
Sanal sunucular ve fiziksel sunucular arasındaki temel ayrım, fiziksel donanımın varlık durumu ile ilgilidir. Fiziksel sunucular, veri işleme kapasitelerini direkt click here olarak donanımsal bileşenler üzerinden sağlarken, sanal sunucular ise bu kapasiteleri paylaşımlı veya atanan kaynaklar ile sunmaktadır.